Secretul unui tranzit intestinal normal

Tag Post :

Share This :

Sistemul digestiv este supus zilnic unor factori de stres, fie că vorbim despre digerarea alimentelor, fie despre factori psihologici și afecțiuni medicale. După fiecare masă, sistemul digestiv începe procesul de prelucrare a alimentelor consumate, moment în care pot apărea senzația de balonare, constipație sau chiar diaree.
În ritmul alert al vieții de zi cu zi poate fi dificil să menții un tranzit intestinal normal. Ți-am pregătit un scurt ghid în care vei descoperi care sunt cele mai frecvente afecțiuni care determină tulburări ale tranzitului, cauzele și modalități de ameliorare.

Diareea este o tulburare comună a tranzitului intestinal, care afectează atât copiii, cât și adulții. Aceasta se caracterizează prin scaune apoase și frecvente și apare atunci când echilibrul interior al organismului este perturbat, afectând în special flora intestinală.

Diareea este o afecțiune des întâlnită atât în rândul copiilor, cât și în rândul adulților. Este caracterizată prin scaune apoase și dese și este un răspuns al corpului la dezechilibrul florei intestinale afectate de diverși factori. Cauzele diareei sunt fie o reacție la o infecție, fie un răspuns al corpului la afecțiuni gastrointestinale.

Cauzele diareei la adulți

Orice modificare în alimentație și stilul de viață poate afecta tranzitul intestinal și sistemul digestiv. De aceea, te poți confrunta cu diverse afecțiuni și tulburări când încerci un aliment nou sau treci printr-o stare emoțională puternică. Cauzele diareei sunt diverse și trebuie identificate corect și înlăturate.

Factorii psihologici, cum ar fi stresul, anxietatea și adaptarea la noi situații sau locuri, pot juca un rol important în declanșarea diareei. De asemenea, factorii dietetici și de alimentație, precum consumul excesiv de fibre sau grăsimi, o alimentație dezechilibrată și intoleranțe alimentare, cum ar fi intoleranța la lactoză sau gluten, pot contribui la apariția diareei. Mesele neregulate și consumul de ceaiuri laxative pot fi, de asemenea, factori predispozanți.

Alte cauze ale diareei la adulți pot include efectele secundare ale anumitor medicamente, infecții intestinale și afecțiuni endocrine. Pentru o digestie sănătoasă și normală, este important să susținem bacteriile benefice din colon. Orice schimbare în echilibrul tranzitului intestinal ar trebui să fie identificată corect de la primele semne și simptome digestive.

Combaterea diareei

Diareea nu numai că poate afecta activitățile zilnice și calitatea vieții, ci poate duce la deshidratare, crampe abdominale și o stare de slăbiciune accentuată. De la primele semne și simptome, este recomandat să adaptezi planul alimentar astfel încât să ajuți la gestionarea acestora. De asemenea, pentru rezultate vizibile și ameliorarea simptomelor deranjante trebuie să identifici cauzele care au dus la declanșarea tulburări de tranzit intestinal.

Pentru refacerea echilibrului intestinal în caz de diaree, iată ce poți face:

Dacă diareea a fost cauzată de intoleranțe alimentare, îți recomandăm să eviți pe viitor alimentele care îți creează disconfort și să apelezi la suplimentele care conțin bacterii benefice pentru refacerea florei intestinale. De asemenea, este indicat să eviți alimentele și băuturile care pot crește aciditatea și disconfortul gastric. În cazul diareei cauzate de infecții bacteriene, se știe că bacteriile benefic, alături de un regim alimentar adecvat joacă un rol important în ameliorarea simptomelor.

Nu lăsa diareea să devină o problemă persistentă. Ia măsuri de la primele semne pentru a restabili echilibrul tranzitului intestinal!

Referințe:

https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/diarrhea/symptoms-causes

https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/diarrhoeal-disease

https://raportuldegarda.ro/ce-spun-studiile-probiotice/

În acest articol

Ultimele articole

Get a Promo and Keep Updated