Acasa » Gama Eubiotic » Eubiotic Forte
Eubiotic forte
Eubiotic® Forte
Ce este şi cum se utilizează
EUBIOTIC® Forte susține reechilibrarea microflorei intestinale/microbiotei a cărei alcătuire și structurare se află sub presiuni fiziologice, patologice sau de altă natură precum tulburările digestive sau administrarea de antibiotice.
EUBIOTIC® Forte este o combinație de microorganisme vii (1 x 10 9 UFC* Saccharomyces cerevisiae var.boulardi și 4 x 10 9 UFC* Lactobacillus rhamnosus GG), recomandată pentru reechilibrarea microflorei intestinale a cărei alcătuire și structurare se află sub presiuni fiziologice, patologice sau de altă natură precum tulburările digestive sau administrarea de antibiotice.
Diareea reprezintă una dintre manifestările digestive frecvente apărute în urma tratamentului cu antibiotice. Diareea poate debuta la 2 ore după consumul antibioticului, până la 2 luni după terminarea tratamentului cu antibiotic.
Antibioticele sunt o grupă de medicamente necesare în tratamentul bolilor infecțioase cauzate de bacterii.
Acestea pot afecta microflora intestinală prin distrugerea bacteriilor benefice și proliferarea bacteriilor dăunatoare, ce pot infecta sistemul digestiv.
*UFC – unități formatoare de colonii
Intestinul uman conţine un spectru complex și dinamic de bacterii ce pot fi clasificate în “rezidenți” nativi și tranzitorii, bacterii ce alcătuiesc microflora intestinală/microbiota. Mucoasele (orale, respiratorii și digestive), alături de piele, sunt mediul pe care există microbiota. Microbiota interacționeaza cu organismul gazdă. Intestinul uman conține specii microbiene diferite, indispensabile pentru funcționarea normală a tractului digestiv și a funcției imunitare. La baza acestor efecte benefice este relația simbiotica între microflora intestinală/microbiota si organismul gazdă.
Microflora intestinală are o influență deosebită în procesul de digestie și de asimilare a nutrienților și nu mai puțin importantă este interacțiunea strânsă pe care microflora intestinală o are cu sistemul imunitar al gazdei. Din punct de vedere microbiologic, microflora intestinală – prin speciile bacteriene benefice conținute – poate împiedica proliferarea speciilor bacteriene patogene.
Microbiota este un ecosistem reactiv, inclusiv în fața intervențiilor farmacologice. Antibioterapia are și ea efecte în ceea ce privește modificarea profilului microflorei intestinale. Antibioticele pot perturba echilibrul care există în mod natural între diferitele specii ale microbiotei intestinale.
Alte cauze ale dezechilibrului microflorei intestinale pot fi:
- Infecțiile enterale virale sau bacteriene
- Schimbarea mediului bacterian (călătorii)
- Tratamentul cu antibiotice
- Dietele neadecvate
Dezechilibrul microflorei intestinale/microbiotei poate avea ca forme de manifestare observabile:
- Diareea
- Disconfortul abdominal
- Balonarea
- Constipația
- Infecțiile fungice
Ingrediente EUBIOTIC® Forte
Ingrediente/capsulă vegetală
Saccharomyces cerevisiae var. boulardi – 100mg/1 mld.UFC; capsula: hidroxipropilmetilceluloză; agenţi de încărcare: amidon din porumb, hidroxipropilceluloză; Lactobacillus rhamnosus GG – 25mg/4mld UFC; agenți antiaglomeranți: săruri de magneziu ale acizilor grași vegetali;
Asocierea celor două microorganisme – Saccharomyces cerevisiae var. boulardii si Lactobacillus rhamnosus GG a fost studiată pentru rolul asupra tranzitului intestinal și echilibrarea acestuia.
Saccharomyces cerevisiae var. boulardii este un microorganism viu (o tulpină de drojdie) care colonizează rapid intestinul și supraviețuiește acidității gastrice. Saccharomyces cerevisiae var. boulardii este studiată pentru rolul asupra stimulării producției de acizi grași cu catenă scurtă, în special a butiratului. Butiratul, un compus care se regăsește în mod normal în flora intestinală sănătoasă, are rolul de a regla multe funcții intestinale – de la stimularea creșterii și diferențierii celulelor mucoasei intestinale, la efecte imunomodulatoare și până la absorbția fluidelor.
Lactobacillus rhamnosus GG este o tulpină prezentă în mod natural în flora intestinală. Lactobacilus rhamnosus este și una dintre cele mai documentate bacterii benefice, peste 1000 de publicații științifice si 300 de studii clinice demonstrându-i beneficiile. Este un microorganism bine studiat pentru rolul asupra sistemului digestiv la prematuri, nou-născuți, copii, femei însărcinate, adulți și vârstnici.
Lactobacillus rhamnosus GG are o toleranță ridicată la aciditatea gastrică și la sucurile biliare, putând supraviețui trecerii prin tractul gastrointestinal.
Cui se adresează Eubiotic Forte?
Produsul este destinat adulților și copiilor de peste 6 ani.
Copiilor sub 6 ani nu le este recomandată utilizarea capsulelor (risc de aspirație). Pentru această grupă de vârstă recomandăm utilizarea Eubiotic® Baby, sub formă de picături sau pulbere.
Deoarece produsul conține microorganisme vii, nu trebuie combinat cu băuturi sau alimente foarte fierbinţi (peste 50°C), foarte reci sau cu alcool etilic.
Pe durata episodului diareic este recomandat să țineți regim alimentar. Evitați cruditățile, alimentele picante sau alimentele și băuturile reci. Consumul de lichide pentru a preveni deshidratarea este, de asemenea, indicat.
Fără gluten. Fără Lactoză. Fără soia. Fără OMG (organisme modificate genetic).
Mod de prezentare
- Cutie cu 10 capsule vegetale.
Utilizare
1 capsulă Eubiotic® Forte pe zi, cu o cantitate suficientă de lichid aflat la temperatura camerei, timp de 10-15 zile.
În cazul în care sunteți sub tratament cu antibiotic, se recomandă administrarea Eubiotic® Forte la 2-3 ore după acestea. Se recomandă continuarea administrarii de Eubiotic® Forte timp de 5 zile după întreruperea administrării de antibiotic.
Referințe:
- D’Souza A, Rajkumar C, Cooke J: Probiotics in prevention of antibiotic associated diarrhoea: meta-analysis. BMJ 2002; 324: 1361-1364
- Cremonini F, Di Caro S, Nista E et al. Meta-analysis: the effect of probiotic administration on antibiotic associated diarrhoea. Aliment Pharmacol Ther 2002; 16: 1461-1467
- Szajewska H, Ruszczyński M, Radzikowski A. J Pediatr. 2006 Sep;149(3):367-372
- Johnston BC, Supina AL, Vohra S. Metaanaliza (6 studii, N=70); CMAJ. 2006 Aug 15;175(4):377-83; Cochrane Database Syst Rev. 2007 Apr 18;(2)